Metsäteillä jo vuodesta 1951

Metsäsen raskas kalusto on liikuttanut haketta, purua, kuorta ja pyöreää puuta teollisuuden tarpeisiin jo kolmessa sukupolvessa.

M Metsänen Oy:n juuret juontavat vuoteen 1951, jolloin nykyisen yrittäjän Juha-Matti Metsäsen isoisä Onni Metsänen perusti kuljetusliikkeen Haminaan. Vuosikymmenten aikana yhtiötä luotsasi myös Juha-Matin isä Juha Metsänen. Juha siirtynyt pikku hiljaa eläkkeelle ja JMM luotsaa yhtiöitä tällä hetkellä.

Juha Matti Metsäsen yritys JM Metsänen kuljettaa sahojen sivutuotteita sekä erilaisia energiatuotteita kuten metsähaketta sekä kierrätyspolttoaineita. Metsänen Forest Service Oy on erikoistunut pyöreän puun kuljetukseen sekä koneurakointiin sahoilla. Venäjän toiminta on pienentynyt venäjän puuntuoti kieltojen myötä ja siellä on enää kaksi tukkiautoa jotka ajaa pientä määrää pyöreää puuta suomeen eri tehtaille.

Sekä pyöreän puun että sivutuotteiden ajossa on yhteensä parikymmentä autoa. Työntekijöitä yhtiöissä on yhteensä 40. Juha-Matti Metsäsen mukaan kalustoon pitäisi panostaa enemmänkin kustannustehokkuuden vuoksi.

Uudemmalla ja ajanmukaisella kalustolla saadaan kannattavuudesta enemmän irti koska polttoaine- ja remonttikustannukset pienenevät. Polttoainekustannukset ovat merkittäviä, ja uudemmat autot kuluttavat vähemmän kuin vanhemmat.

Sahojen suhdannetta

Sahojen sivutuotteita ajetaan pitkiäkin matkoja Etelä-Suomen alueella.
Kiireet ovat kiinni sahojen suhdanteista sekä energiayhtiöiden tarpeesta lämmityskaudella.

Metsänen Forest Service operoi kotimaan lisäksi myös Venäjällä. Yhtiöllä on Venäjällä hakkuutyömaita. Pyöreän puun kuljetusten osuus on Venäjän puutullien vuoksi laskenut olennaisesti, polttohaketta rajan yli liikkuu paremmin.

Nuori yrittäjä

Juha Matti Metsäselle isän jälkien seuraaminen oli selkeä valinta jo varhain. Ammattikoulun ja armeijan jälkeen nuorimies hyppäsi yrittäjäksi vuonna 2008.
Kuljettajia kohtaan koen suurta arvostusta. He jaksavat ajaa yötäpäivää, vaikka keliolosuhteet ovat välillä äärimmäisen hankalat, etenkin talvella

Kuljetuspalveluja metsäteollisuudelle jo vuodesta 1951

Tarjoamme kuljetuspalveluita Etelä-Suomen alueella. Olemme erikoistuneet sahojen sivutuotteiden kuljetuksiin.
Ammattitaitoinen henkilökuntamme ja ajanmukainen kalustomme tarjoavat tehokkaan ja luotettavan palvelun asiakkaillemme.

Metsänen Yhtiöt kuljettaa

40 logistiikan ammattilaista palvelee ajanmukaisella kalustolla. Kysy lisää palveluistamme!

J M Metsänen Oy
Puuropytyntie 21 49410 POITSILA

Puh. 040 549 4810
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.