jm.metsanen@mfs.fi    040 549 4810
Yritys

Metsäteillä jo vuodesta 1951

Metsäsen raskas kalusto on liikuttanut haketta, purua, kuorta ja pyöreää puuta teollisuuden tarpeisiin jo kolmessa sukupolvessa.

Yritys

Puu liikkuu jo kolmannessa polvessa

JM Metsänen Oy:n juuret juontavat vuoteen 1951, jolloin nykyisen yrittäjän Juha-Matti Metsäsen isoisä Onni Metsänen perusti kuljetusliikkeen Haminaan. Vuosikymmenten aikana yhtiötä luotsasi myös Juha-Matin isä Juha Metsänen. Tänään isä ja poika tekevät töitä rinnakkain yhtiöissä.

Juha Matti Metsäsen yritys JM Metsänen kuljettaa haketta, purua ja kuorta. Metsänen Forest Service Oy on erikoistunut pyöreän puun kuljetukseen ja hakkuisiin, jossa Juha Metsänen hoitaa tällä hetkellä lähinnä Venäjällä tapahtuvaa toimintaa ja Juha-Matti Suomessa tapahtuvaa toimintaa.

Sekä pyöreän puun että sivutuotteiden ajossa on yhteensä parikymmentä autoa. Työntekijöitä yhtiöissä on yhteensä 70. Juha-Matti Metsäsen mukaan kalustoon pitäisi panostaa enemmänkin kustannustehokkuuden vuoksi.

Porokka Forest Oy:n ja Metsäsen yhteistyö syveni viime vuonna, kun Metsänen investoi FORESTEREIHIN. Keslan nostureita Metsäsellä on nyt jo neljä kappaletta.

Uudemmalla ja ajanmukaisella kalustolla saadaan kannattavuudesta enemmän irti koska polttoaine- ja remonttikustannukset pienenevät. Polttoainekustannukset ovat merkittäviä, ja uudemmat autot kuluttavat vähemmän kuin vanhemmat. Nostureina FORESTERIT ovat osoittautuneet meille sopiviksi. Kestävillä koneilla työt etenevät kuten pitääkin, Juha Matti Metsänen kiteyttää.

Sahojen suhdannetta

JM Metsäsen suurin asiakas on Stora Enso. Sahojen sivutuotteita ajetaan pitkiäkin matkoja Kaakkois-Suomesta etelään ja aina Savon puolelta Varkaudesta asti. Kiireet ovat kiinni sahojen suhdanteista. Honkalahden saha Joutsenossa ja Varkauden saha ovat asiakkaan tuotantolaitoksista suurimmat työllistäjät. Suomen sahojen sivutuotteet käytetään sellun ja paperin raaka-aineeksi.

Kesällä markkinoilla oli melkoisen hiljaista, syksyä kohti tultaessa tilannetta voisi luonnehtia tyydyttäväksi.

Metsänen Forest Service operoi kotimaan lisäksi myös Venäjällä. Yhtiöllä on Venäjällä hakkuutyömaita. Pyöreän puun kuljetusten osuus on Venäjän puutullien vuoksi laskenut olennaisesti, polttohaketta rajan yli liikkuu paremmin.

Nuori yrittäjä

Juha Matti Metsäselle isän jälkien seuraaminen oli selkeä valinta jo varhain. Ammattikoulun ja armeijan jälkeen nuorimies hyppäsi yrittäjäksi vuonna 2008.

Omasta jaksamisesta on huolehdittava silloinkin, kun lomia ja vapaapäiviä ei ehdi pitämään. Itse hyppään auton rattiin enää harvemmin, viikonloppuisin ja kiireaikana tarvittaessa. Pitkää pinnaa ja sitkeyttä yrittäjyydessä tarvitaan.

Metsänen Yhtiöt kuljettaa

Kuljetuspalveluita Etelä-Suomen alueella jo vuodesta 1951.

 

Yhteystiedot

J M Metsänen Oy
Puuropytyntie 21
49410 POITSILA
Puh. 040 549 4810
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.